Magyarországon évente 6-7 ezer lakóházban, személyi ingatlanban történik tűzeset, és otthonukban tűz okozta égés, fulladás miatt száznál is többen halnak meg.  Ezen tűzesetek általában a tűzvédelmi szabályok betartásával megelőzhető lenne.

Fontos tényező, hogy a társasházak képviselője ismerje a tűzvédelmi szabályokat, tudja, hogy egy lakóházban a tűzvédelem kapcsán miről kell gondoskodni. A lakóknak szintén ismerniük kell, hogy milyen tűzvédelmi szabály betartása szükséges, hogy elkerüljék a tűzeseteket és biztonságban éljenek, valamint tudják mit kell tenni egy esetleges tűz esetén.

Amennyiben szüksége van Tűzvédelmi Házirendre, vagy szeretné a már meglévő szabályzatát felülvizsgáltatni, keressen minket bizalommal! 

MIT TARTALMAZ A TŰZVÉDELMI HÁZIREND?

A jelenleg érvényes BM rendelet szerint minden, három szintesnél magasabb, és tíznél több lakást magába foglaló társasház számára kötelező írásban kidolgozni, és Tűzvédelmi Házirend elnevezéssel kiadni az épületre, épületrészre vonatkozó tűzvédelmi használati szabályokat.

 

A 30/1996 (XII. 6.) BM rendelet 4/A § alapján:
A háromnál több építményszinttel rendelkező és tíznél több lakó- és  üdülőegységet magában foglaló épületben kötelező a tűzvédelmi házirend elkészítése és ennek ismertetése a lakókkal.